Koffiebonen

Keuzehulp
12 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Wist je dat koffiebonen eigenlijk geen bonen zijn maar bessen, zaden of pitten. De vrucht van de koffieplant in namelijk een bes, deze lijkt zoveel op een boon dat we het een koffieboon zijn gaan noemen. Er zijn meer dan 120 verschillende soorten koffiebonen maar voor de wereldproductie zijn er eigenlijk maar 2 soorten koffiebonen, arabica en robusta bonen.

Arabica bonen zijn goed voor ongeveer 75-80% van de wereldproductie en robusta voor 20-25%. Arabica koffieplanten groeien het liefste wat hoger, zo tussen de 1300 en 1500 meter hoogte, de planten groeien het beste wanneer het tussen de 15 en 24 graden Celsius warm is. Robusta koffiebonen groeien beter bij een lagere hoogte, tussen de 0 en 800 meter groeien ze het best. De temperatuur moet tussen de 18 en 36 graden Celsius zijn. Andere verschillen zijn dat robusta bonen kleiner en ronder zijn dan arabica bonen, robusta bonen meer cafeïne bevatten en dat arabica 2x zoveel suiker bevatten als robusta bonen.

 

Bazzara koffiebonen bij Eccellente

Eccellente heeft zowel koffiebonen van Illy als van Bazzara. De Bazzara bonen zijn voor de échte koffieliefhebbers die houden van een perfect bakje koffie. De drie mogelijkheden zijn Arabica, Dodicigrancru en Grancappuccino. Deze drie bonen zijn alle drie verkrijgbaar in zakken van 1kg. Ga je liever voor een kleinere verpakking? Bestel dan de 250gram verpakking van de Bazzara Dodicigrancru en proef de smaak van de heerlijke Bazzara espressobonen.

 

Illy koffiebonen bij Eccellente

De Illy melange kenmerkt zich door een perfecte melange van negen verschillende soorten Arabica koffiebonen, geselecteerd door de beste plukkers ter wereld. Iedere koffieboon voegt een noot toe aan het eindresultaat. De geur en smaak geven meteen herkenning en waardering, de combinatie van al deze bonen gemengd is zo uniek, dat geen enkele Arabica boon deze smaak los kan bieden.

Naast de koffiebonen verkopen wij ook nog onderhoudsartikelen. Neem ook eens een kijkje bij de ontkalkingsproducten, reinigingsproducten, waterfilters of illy koffiebonen. Mocht je vragen hebben over het onderhoud, kun je ons altijd bellen of chatten!

Lees meer Lees minder