Ontkalkers

Keuzehulp
Filter op merk
  • Toon meer
Wat onze klanten zeggen
Veilig Betalen
Bank transfer
Ideal
Paypal
Klarna
Bancontact
Belfius
Kbc
Creditcard
114 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters
24 van 24 gezien
Volgende pagina

Het leidingwater in België is relatief hard, dit houdt in dat er meer calcium (kalk) en magnesium in zit dan gemiddeld. Dit beïnvloedt de smaak en zorgt ervoor dat je koffiemachine minder lang mee gaat. Daarom is het van groot belang om je keukenapparatuur regelmatig te ontkalken met ontkalker voor espressomachines. Door het ontkalken met espressomachine ontkalker voorkom je dat er stukjes kalk in de thee of koffie komen of dat de machine 'verkalkt'.

Meer kalk = minder koffie

Of je nu een koffiemachine van Nespresso, Senseo of een ander merk hebt, ontkalken met koffiemachine ontkalker is nodig voor elk toestel. Als je niet ontkalkt zal de waterkoker of koffiemachine minder lang meegaan en komt er in het geval van een espressomachine minder koffie in het kopje. Bij veel merken vervalt de garantie op de espressomachine als deze niet periodiek ontkalkt wordt. Ontkalking gebeurt meestal op basis van citroenzuur, maar soms ook met melkzuur. Dit wordt aangegeven in de omschrijving van onderstaande producten. (lees hier het verschil tussen citroenzuur en melkzuur)

Vanaf welke waterhardheid moet ik ontkalken?

Vanaf 4,0 dH (Duitse hardheid) heb je last van hinderlijke kalkafzetting, bij een waterhardheid vanaf 5,5 dH kan kalkaanslag onherstelbare schade aanrichten. Je begrijpt meteen waarom je je koffiemachine moet ontkalken bij het zien van de waterhardheid in enkele Belgische steden: Antwerpen - 10 dH | Gent - 17 dH |  Leuven - 19 dH | Brussel - 21 dH

Ontkalk regelmatig, ook als je waterontharder gebruikt

Regelmatig krijgen wij de vraag of je je koffieapparaat of waterkoker moet ontkalken met een ontkalker als je een waterontharder gebruikt. Het antwoord hierop is: ja, absoluut. Een waterontharder laat bewust een beetje kalk en magnesium door, je lichaam heeft dit namelijk nodig. Het doorgelaten kalk hecht zich wel in je machine. Je moet dus wel ontkalken met ontkalker koffiemachine, alleen minder vaak.

 

Is er een goedkoper alternatief?

Neem eens een kijkje naar de koffiemachine ontkalkers van Eccellente, op basis van natuurlijke ingrediënten. Vergeet ook de reinigingsproducten en waterfilters niet. Hoe beter de conditie van je koffiemachine, hoe langer (en goedkoper) je van lekkere koffie geniet.

Eccellente heeft haar eigen ontkalkers zowel op basis van citroenzuur en melkzuur. Deze twee ontkalkers komen in vormen van 100ml en 500ml en zijn extra sterk gedoseerd. Over het algemeen is 100ml ontkalker voldoende voor 1 goede ontkalkingsbeurt. Het fijne van de Eccellente ontkalkers is dat ze vrijwel universeel te gebruiken zijn voor alle koffiezetapparaten, waterkokers en espressomachines. Ook heeft Eccellente nog ontkalkingstabletten. Het fijne van ontkalkingstabletten is dat je altijd de juiste hoeveelheid ontkalking in je machine doet. 

 

Koffiemachine ontkalker bij Eccellente

Koffiemachine ontkalker bestellen doe je gemakkelijk bij Eccellente.be. Wanneer je voor 20:00 besteld versturen wij je bestelling vandaag en voorzien wij je ook van een track & trace. Als je boven de € 40,- zit met je bestelling is de verzending gratis. Pakketten worden verstuurd met DHL & BPost. 

 

Vragen over het ontkalken van je koffiemachine?

Chat met ons door rechtsonder op het icoontje te klikken, stuur ons een e-mail of telefoneer ons via +32 (0)33 699 693. 

Lees meer Lees minder