MIELE Ontkalkingstabletten - 6 stuks

MIELE Ontkalkingstabletten - 6 stuks

Bescherm je Miele koffiemachine tegen kalkaanslag. De Miele ontkalkingstabletten verwijderen kalkaanslag. Voor 21u besteld is direct verzonden!
Lees meer

Product uit assortiment.

0 stuks op voorraad

22,95 22,90
Per stuk excl. €4,95 verzendkosten (Gratis verzending vanaf €40)
ECCELLENTE
Bekijken
Product Informatie

Inhoud
6 Miele Ontkalkingstabletten, á 50gram
Goed voor 3 tot 6 keer ontkalken van de Miele-koffiemachine.

Omschrijving
Je moet je koffie- of espressomachine van Miele regelmatig ontkalken. Alleen dan kan de machine optimaal functioneren. Om je op tijd aan het onderhoud te herinneren, is het apparaat voorzien van een speciale controlefunctie.

Als je nog 50 tassen koffie kan zetten voor er onderhoud nodig is , zegt de machine: "Aantal tot ontkalken: 50". Deze melding (aftellend) verschijnt vanaf nu na elke bereiding (koffie, espresso, melkschuim, heet water). Staat de teller op 0, dan blokkeert de machine en verschijnt op het scherm "Ontkalken - Starten". Je moet nu eerst het apparaat ontkalken, voordat je weer koffie kunt zetten.

Gebruik voor het ontkalken de Miele-ontkalkingstabletten en de gekleurde ontkalkingstrechter. Hou daarbij rekening met de mengverhouding zoals het op de verpakking van de ontkalkingstabletten staat. Zo niet, kan je apparaat beschadigd raken.

Komen er bij het ontkalken spatten op de voorkant, maak dit dan meteen schoon om te voorkomen dat het product je machine aantast. Maak na het ontkalken meteen het waterreservoir en de opvangschaal grondig schoon. Het is belangrijk voor de levensduur van je machine dat er geen ontkalkingsresten achterblijven.

Instructie

Het scherm helpt je bij het ontkalken van je machine. Volg de instructies op, zoals de opvangschaal legen, het waterreservoir vullen, etc.

Eens je op OK hebt gedrukt, kan je de ontkalkingsfunctie niet meer afbreken. Het Miele-ontkalkingsprogramma moet nu volledig worden uitgevoerd. Dit is een veiligheidsmaatregel die garandeert dat je het apparaat juist ontkalkt. Dat is heel belangrijk voor de levensduur en werking van je apparaat.

Hoe ontkalk je een Miele-koffiemachine?
1. Vraagt het scherm om de Miele-ontkalkingstabletten in het waterreservoir te doen, haal die laatste dan uit het apparaat en vul het tot aan de markering met lauw water. Doe nooit minder water in het reservoir, anders wordt het ontkalkingsprogramma te vroeg afgebroken.
2. Doe vervolgens 1 of 2 ontkalkingstabletten in het water. Laat ze volledig oplossen, voor je het waterreservoir sluit en weer in het apparaat plaatst.
3. Gebruik het afvalbakje als opvangschaal Haal het afvalbakje uit de machine en plaats het onder het schenktuitje en het stoomventiel.
4. Verwijder de perforator en plaats de ontkalkingstrechter. Open dan de deur en trek de perforator er helemaal uit.
5. Plaats op dezelfde plek de gekleurde ontkalkingstrechter.
6. Om het ventiel te openen duw je de schuifknop omlaag totdat deze vastklikt.
7. Het duurt minstens 5 minuten voor het ontkalkingsprogramma start. Zolang duurt het tot de ontkalkingstabletten in het water oplossen. Duurt het toch langer, dan is het apparaat nog te warm. Tijdens het ontkalken stroomt er een beetje water met ontkalkingsmiddel uit het stoomventiel en het schenktuitje. Daarna volgt een inwerktijd, vervolgens stroomt er weer een beetje water met ontkalkingsmiddel uit, etc. Op het schermpje zie je hoe lang dit proces nog ongeveer zal duren.
8. Vraagt de machine om vers water in het reservoir te doen, spoel het waterreservoir dan grondig met proper water (er mogen geen ontkalkingsresten achterblijven) en vul het weer tot aan de markering met zuiver drinkwater.
9. Maak meteen ook het afvalbakje leeg.

Tijdens het spoelen stroomt er water uit beide openingen. Omdat ook de binnenkant van de Miele-koffie- of espressomachine wordt doorgespoeld, moet je tussendoor ook herhaaldelijk de opvangschaal leeggieten, zodat het spoelproces kan verdergaan.

Staat er op het scherm "Functie beëindigd"? Dan is het apparaat ontkalkt.
Het apparaat wordt nu nog eens kort doorgespoeld en daarna kan je weer koffie zetten.

Miele CVA 2660 6431 6401 6405 6800 6805 3660 5060 5065 4085.
Miele CM 6110 6310 7300

Opmerking
De Miele ontkalkingstabletten hebben geen ontvettende / reinigende werking.
Schaf daarvoor de Miele Reinigingstabletten aan. 

Productnummer: 5626050 / 10178330

Naam Ontkalkingstabletten - 6 stuks
Merk MIELE
Artikelcode 10178330
SKU E-0614
EAN 4002515608579
Veiligheidsblad Download MSDS
Conditie Nieuw