"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Ontkalk je Philips HD8827 met onze handleiding

11 Mei 2021
Ontkalk je Philips HD8827 met onze handleiding
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
De Philips HD8827 heeft natuurlijk ook onderhoud nodig. Je machine ontkalken zorgt ervoor dat er geen kalk in de machine komt en zo kan je blijven genieten van een lekker kopje koffie. Hieronder vind je de instructie voor het ontkalken van de machine.

Ontkalk je Philips HD8827, Philips 3000 of ander Philips koffiemachine met een Philips ontkalker. Een ontkalking zorgt voor de verwijdering van kalk uit je Philips machine, een apparaat zonder kalkvorming heeft een langere levensduur en de koffie zal beter smaken! Zorg ervoor dat je iedere 3-5 weken je Philips koffiemachine ontkalkt. Ontkalken kun je doen met de ontkalker van Philips, maar je kunt de Eccellente Snelontkalker ook gebruiken. Deze is kwalitatief even sterk en een stuk goedkoper.

 

Eccellente ontkalker voor Delonghi

Voor het ontkalken van de koffiemachine kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker is zeer krachtig in ontkalken, biologisch en daarnaast voordelig in gebruik. Volg de stappen en voeg Eccellente ontkalker toe tijdens het ontkalken en geniet weer van heerlijke koffie.


Wanneer de CALC CLEAN-knop onafgebroken brandt, moet je uiterlijk je Philips koffiezetapparaat ontkalken. (Hieronder is in 3 simpele stappen uitgelegd hoe je de Philips HD8827 espressomachine moet ontkalken.)

1. Haal als eerste de watertank, lekbakje en de koffiedikbak uit je Philips HD8827 machine en verwijder het filter. Verwijder de klassieke melkopschuimer van het heetwater-/stoompijpje. Gooi de watertank leeg en doe vervolgens het Philips ontkalkingsmiddel in je machine en vul het aan met water tot het CALC CLEAN-niveau, plaats de watertank terug. Wanneer je dit gedaan hebt zet je een opvangbak (1,5 l) onder de uitloop en het stoompijpje.

2. Houd de CALC CLEAN-knop gedurende 3 seconden ingedrukt om de ontkalkingscyclus te starten. Het lampje van de ESPRESSO-knop gaat onafgebroken branden en het lampje van de CALC CLEAN-knop knippert tijdens de hele cyclus. Het lampje voor de ontkalkingscyclus brandt onafgebroken. Het apparaat geeft met tussenpozen de ontkalkingsoplossing af gedurende ongeveer 20 minuten.

3. Op het moment dat de complete ontkalkingsvloeistof is doorgelopen is het ‘geen water’- lampje lichtgekleurd. Leeg de watertank en lekschaal. Spoel hierna de watertank om en plaats het met schoon water terug (vul tot de MAX-aanduiding). Plaats de opvangbak weer terug. Het lampje voor de spoelcyclus brandt onafgebroken. Druk op de ESPRESSO-knop wanneer deze knippert. De spoelcyclus wordt gestart. Zodra de spoelcyclus is voltooid, gaat de CALC CLEAN-knop uit. Wanneer de knoppen ESPRESSO en COFEE gelijktijdig knipperen is de ontkalkingscyclus voltooid. Nu kun je de vloeistof van de lekbak weggooien en de klassieke melkopschuimer aansluiten. Plaats het waterfilter weer terug in de watertank en de ontkalking is klaar.

Iedere Philips koffiemachine moet naast de ontkalking ook worden gereinigd, gebruik hiervoor één van onze Philips reinigingsproducten. Vind je dat je redelijke vaak je Philips espressomachine moet ontkalken? gebruik dan eens een Philips waterfilters! Deze houdt veel kalk tegen.

Handig om te weten
Ontkalk je Philips machine nooit met azijn! dit middel zal de kalk niet zo goed verwijderen als een Philips ontkalker. Ook vervalt de fabrieksgarantie als u azijn heeft gebruikt.

Wij hopen dat de ontkalking goed gegaan is, mocht je er toch niet uitkomen of heb je een andere vraag? Dan mag je ons altijd een chatbericht sturen via de site of bellen!