Ingrediënten voor 1 latte
- 1 espresso
- 1 eetlepel bietensap
- 1 theelepel (riet)suiker
- 25 gram witte chocolade
- 200 ml volle melk
Bereidingswijze
- Schuim de melk op zoals je gewend bent met je koffiemachine. Denk hierbij aan het opschuimen met een melkslang, stoompijpje of met een losse melkopschuimer.
- Snijd de witte chocolade in fijngesneden stukjes.
- Zet een kopje espresso.
- Voeg de chocolade en rietsuiker toe aan de espresso en roer dit goed door elkaar totdat de chocolade en rietsuiker volledig in de espresso zijn vermengd.
- Giet het koffiemengsel in een glas en voeg hier het grootste gedeelte van de opgeschuimde melk aan toe, tot het glas voor ¾ is gevuld. Giet de eetlepel bietensap erbij en roer dit goed door elkaar zodat er een roze kleur in het glas ontstaat.
- Vul het glas aan met de resterende schuim en voilà een heerlijke Red Velvet Latte!
Geniet ervan!