"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Wat kan ik doen tegen een stinkende watertank?

11 Mei 2021
Wat kan ik doen tegen een stinkende watertank?
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Een watertank kan gaan stinken doordat het water er te lang in heeft gestaan. Hier is gelukkig iets tegen te doen. <br />
Hierbij de verschillende producten die je kunt gebruiken om de nare lucht uit de watertank te krijgen.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld:
- producten met waterstofperoxide
- product met enzymen en extracten (welke wordt niet vermeld, sterke geur)
- citroenzuur of citroenzuur / oppervlakte actieve stof.
- daarnaast worden op internet regelmatig bleekmiddel en andere huismiddeltjes aanbevolen. Allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Met huismiddeltjes is het altijd oppassen geblazen. Ik beveel u een product met citroenzuur. Maar waarom? Citroenzuur heeft als natuurlijke en biologische ingrediënt niet alleen reinigende eigenschappen maar het ontkalkt ook waardoor de biofilm optimaal wordt geneutraliseerd en verwijderd. Omdat citroenzuur een groot molecuul is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld azijn en chloor, dringt het niet of nauwelijks in materialen. Citroenzuur geeft, na spoelen, geen nasmaak of aantasting van plastics of rubber. Kemdirect watertankreiniger is voorzien van een zeepachtige stof op suikerbasis. Die uitermate veilig is voor gebruiker en milieu. Wel altijd naspoelen. Ook om de vervuiling weg te spoelen.

Gebruik bijvoorbeeld Eccellente Snelontkalker. Giet meerdere flesjes in de tank te gieten en verdun deze licht met schoon water. Laat het 60 minuten inweken en spoel het daarna goed schoon met leiding water.