"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Melitta Caffeo Solo ontkalken

11 Mei 2021
Melitta Caffeo Solo ontkalken
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Als het ontkalkingssymbool brandt dan is het tijd voor het ontkalken van je Melitta espressomachine. Hoe dit in zijn werk gaat staat hieronder beschreven.

Ontkalk je Melitta Caffeo Solo of ander Melitta espressomachine iedere 3-5 weken, hiermee behoud je de beste koffiesmaak. Ontkalken kun je doen met de ontkalker van Melitta, maar je kunt de Eccellente Snelontkalker ook gebruiken. Deze is kwalitatief even sterk en een stuk goedkoper.

Dit is de instructie voor één van de populairste modellen van Melitta (Melitta Caffeo Solo):

1. Haal als de watertank uit je Melitta Caffeo Solo machine en verwijder het filter. Gooi de watertank leeg en doe vervolgens het Melitta ontkalkingsmiddel in je machine, wanneer je dit gedaan hebt zet je een opvangbak onder de uitloop en het stoompijpje.

2. Houd vervolgens 3 seconden tegelijkertijd de toetsen ‘2 kopjes’ en ‘aan/uit knop’ ingedrukt. Doe dit totdat het ‘ontkalkings symbool’ en het ‘lekbak’ pictogram brandt. De ontkalkingscyclus van je Melitta espressomachine kan beginnen. Druk op het ‘boon’ pictogram om het ontkalkingsprogramma te starten. (De ontkalkingsperiode duurt ongeveer 15 min).

3. Op het moment dat de complete ontkalkingsvloeistof is doorgelopen is de lekbak knop lichtgekleurd. Leeg de watertank en lekschaal. Spoel hierna de watertank om en plaats het met schoon water terug. Plaats de opvangbak weer onder de uitloop en het stoompijpje. Druk op het ‘boon’ pictogram om het ontkalkingsprogramma te hervatten. (De Melitta koffiemachine spoelt nu al het water door de espressomachine om het goed schoon te maken.) Wanneer er geen vloeistof meer uit de uitloop komt is de ontkalking klaar en kun je de vloeistof van de lekbak weggooien. Plaats het waterfilter weer terug in de watertank en de ontkalking is klaar.

Eccellente ontkalker voor Delonghi

 

Voor het ontkalken van je koffiemachine kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker is zeer krachtig in ontkalken en is ook nog eens biologisch en voordelig in gebruik. Volg de stappen en voeg Eccellente ontkalker toe tijdens het ontkalken en geniet weer van heerlijke koffie.

 

Iedere Melitta koffiemachine moet naast de ontkalking ook worden gereinigd, gebruik hiervoor één van onze Melitta reinigingsproducten. Vind je dat je redelijke vaak je Melitta espressomachine moet ontkalken? gebruik dan eens een Melitta waterfilters! deze houd veel kalk tegen. Heb je een Melitta espressomachine met melkfunctie? Dan moet je ook met enige regelmaat de melkleidingen schoon maken, kijk daarvoor eens bij onze Melitta melksysteemreinigers!

Handig om te weten
Ontkalk je Melitta machine nooit met azijn! dit middel zal de kalk niet zo goed verwijderen als een Melitta ontkalker. Ook vervalt de fabrieksgarantie als u azijn heeft gebruikt.

Wij hopen dat de ontkalking goed gegaan is, mocht je er toch niet uitkomen of heb je een andere vraag? Dan mag je ons altijd een chatbericht sturen via de site of bellen!