"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2172914\/assets\/author3.jpg?20240116100945"

Is koffie goed voor sporters?

13 Oktober 2023
Is koffie goed voor sporters?
Lianne
Lianne
Expert
Het internet staat er vol mee! Koffie en sporten kan een hele goede combinatie zijn. Het is een natuurlijke en goedkope booster om beter mee te presteren. Maar waar moet je nou precies op letten?

Voor bijvoorbeeld hardlopers is het aan te raden om 1 uur voor het hardlopen een dubbele espresso te drinken. Een dubbel espresso bevat ongeveer 200mg tot 300mg cafeïne. Het gaat uiteindelijk om de cafeïne die ervoor zorgt dat je minder vermoeid bent en het langer volhoudt. Daarnaast zorgt koffie voor minder spierpijn na een intensieve training.


Waarom niet een gewone kop koffie?

Heel simpel, je wilt natuurlijk niet te veel drinken voordat je gaat trainen want het zou namelijk vervelend zijn als tijdens het hardlopen naar de toilet moet.

Bij krachttraining raad men aan om vlak voor de training een shot espresso te drinken. Dit zou een sterk effect hebben, je zou daardoor meer gewichten kunnen gebruiken en meer herhalingen kunnen doen.


Hoe zit het dan met voetballers?

Uit het onderzoek van de Sheffield Hallam University blijkt dat als je cafeïne combineert met koolhydraten dit je een betere uithoudingsvermogen en snellere reactietijd geeft. Daarnaast verbetert het ook de technische vaardigheden en de precisie van voetballers.
Cafeïne heeft een positief effect op je bloedcirculatie, dit verbetert beter bloedsomloop wat zorgt voor meer zuurstof. Je lichaam verbrandt bovendien meer vet en juist minder glycogeen.

Kortom, drink voor je gaat sporten een espresso of een kop koffie en je hebt een goedkope en gezonde booster!

 

Gezonde onderhoudstip:

Nu je toch gezond bezig bent, zou je er ook voor kunnen kiezen om je koffiemachine op een gezonde manier te onderhouden. Je kunt hiervoor kiezen voor de MR TAYLOR Biologische Snel ontkalker, dit is de meest krachtige en duurzaamste ontkalker die er is.