Gaggia reinigingstabletten

Keuzehulp
2 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Wil je ook zo lang mogelijk gebruik maken van je Gaggia espresso of koffiemachine? Dan is het van groot belang om je koffiemachine om de 2 weken te reinigen, dat doe je natuurlijk het beste met de Gaggia reinigingstabletten. Dit bestel je ontzettend gemakkelijk en snel bij Eccellente.nl! Soms is alleen reinigen niet genoeg om je Gaggia espressomachine te onderhouden, dan heb je nog de Gaggia ontkalkingstabletten nodig.

 

Hoe ontstaan vetten in mijn Gaggia espressomachine?

Elke koffieboon bevat vetten, soms kun je die zien en soms ook niet. Ongebrande, koffiebonen bestaan uit een groot aantal bestanddelen waaronder lipiden. Lipiden zijn vetachtige stoffen (gemiddeld 16,2% bij arabicabonen en 10% bij robustabonen) die onoplosbaar zijn in water.

Soms zitten deze vetten in de boon en soms zitten ze aan de buitenkant van de koffieboon. In het tweede geval wordt er dan gesproken over transpirerende koffiebonen. Of ook wel "vette" koffiebonen genoemd. Tijdens het brandproces stijgt de temperatuur richting de 200°C en worden de koffiebonen steeds donkerder van kleur. Samenvattend, alle koffiebonen bestaan voor ongeveer 15% uit vetten. Soms kun je die vetten zien aan de buitenkant van de boon en soms ook niet. 

 

Welke invloed heeft een ‘te snel’ brandproces voor mijn Gaggia koffiemachine?

Koffiebranden is vakmanschap, iedere échte branderij heeft dan ook zijn/haar geheimen en brandmethodes. Tijdens het brandproces laat de koffiebranden de eigenen smaken en etherische oliën vrijkomen, dit is eigenlijk een vrij korte tijd. Tijdens het branden ontstaan wel tot 800 verschillende smaken. De in het begin groene koffieboon ondergaat dan ook een behoorlijke transformatie in (afhankelijk van de boonsoort en eigen smaak) ongeveer 13 – 20 minuten brandtijd.

 

Levering van je bestelling bij Eccellente

Als je alle producten in je winkelmandje gedaan hebt, je adres ingevuld hebt en de betaling voltooid hebt, wordt je bestelling geleverd. Levering binnen Nederland is normalerwijze de volgende dag in huis. Wanneer wij naar het buitenland verzenden duurt het natuurlijk iets langer. Bestellingen in Nederland boven de €50,- worden gratis bezorgd.

Lees meer Lees minder