Ontkalkingstabletten koffiemachine

Keuzehulp
Filter op merk
  • Toon meer
Wat onze klanten zeggen
Veilig Betalen
Bank transfer
Ideal
Paypal
Klarna
Bancontact
Belfius
Kbc
Creditcard
30 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters
24 van 24 gezien
Volgende pagina

Alle machines waar water doorheen gaat moet je natuurlijk regelmatig ontkalken. De vuistregel bij koffie- en espressomachines is dat dit iedere 3-5 weken gebeuren moet om de machine kalkvrij te houden.

 

Wat is een ontkalkingstablet?

Een ontkalkingstablet is geperste ontkalkingspoeder. De meeste koffie- en espressomachines hebben een speciaal vakje waar je het tablet in kan doen. Bij andere machines moet je het tablet eerst laten oplossen in lauw water, dit staat altijd in de handleiding van je koffiemachine. Het makkelijke van een ontkalkingstablet is dat een tablet precies goed is voor een ontkalkingsbeurt.

 

Wat is het verschil tussen een tablet en een ontkalker?

Het ontkalkingstablet en de vloeibare ontkalker hebben natuurlijk hetzelfde doel: je koffiemachine ontkalken. Er zitten wel een aantal verschillen tussen:

  • Het grootste verschil is natuurlijk de stof. De vloeibare ontkalker is natuurlijk vloeibaar en het tablet is geperst poeder.
  • Een voordeel van de vloeibare ontkalken is dat deze vaak erg klein is in verhouding met de tabletten. Met een fles ontkalker kan je meerdere keren ontkalken. Bovendien staat er vaak op de vloeibare ontkalker hoeveel ml je nog over hebt en hoe vaak je je machine nog kan ontkalken.
  • De ontkalkingstabletten hebben natuurlijk ook voordelen. 1 tablet is voor 1 ontkalkingsbeurt dus je hoeft nooit te meten en je weet precies hoe vaak je je koffiemachine nog kan ontkalken.

 

Eccellente ontkalker voor Delonghi

Voor het ontkalken van de koffiemachine kan je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker is zeer krachtig in ontkalken, biologisch en daarnaast voordelig in gebruik. Volg de stappen en voeg Eccellente ontkalker toe tijdens het ontkalken en geniet weer van heerlijke koffie.


Eccellente snelontkalker

Voor alle merken van espresso- en koffiemachines verkopen wij een ontkalker van ons merk ‘Eccellente’. Het is een erg krachtige en makkelijke ontkalker.

In tegenstelling tot veel andere vloeibare ontkalkers heeft de Eccellente Snelontkalker maar een inhoud van 100 ml, hiermee kan je 1x je espressomachine ontkalken en hoef je dus niet te meten hoeveel ontkalkingsvloeistof je moet gebruiken. Doe bij de 100 ml Eccellente Snelontkalker 700 ml water en je bent klaar om je machine te ontkalken.

Ook is de Eccellente Snelontkalker goed voor het milieu, de vloeistof is geconcentreerder dan bij andere merken dus de verpakking hoeft minder groot te zijn voor hetzelfde resultaat.

Er zijn 2 verschillende variaties Eccellente Snelontkalker, de één is op een basis van melkzuur en de ander op citroenzuur. Hierdoor kan je ieder merk koffiemachine ontkalken met één van deze 2.

 

Wat moet je doen om je koffiemachine te onderhouden?

Voor het volledige onderhoud van je koffiemachine moet je je machine ontkalken en reinigen. Ontkalken is natuurlijk om de waterleidingen kalkvrij te maken, reinigen moet je doen om de vetten en bacteriën te verwijderen

Lees meer Lees minder