"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Je Senseo Sarista ontkalken

13 Mei 2021
Je Senseo Sarista ontkalken
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Het ontkalken van een Senseo Sarista Deep Black & de Senseo Sarista Pearl White is belangrijk. Zo verwijder je het kalk en kan je meer van een lekker kopje koffie genieten.

Het belang ontkalken van een Senseo Sarista Deep Black & de Senseo Sarista Pearl White is niet te overzien. Het verwijdert het kalk waardoor je langer geniet  van een lekker kopje koffie. We raden je aan om je Senseo Sarista maandelijks te ontkalken.

 

Hoe ontkalk je je Senseo Sarista?

Ontkalk de Senseo Sarista zodra het Calc clean-lampje ononderbroken brandt. Zet de bean-funnel, waterreservoir en de koffiedikbak op de juiste plaats en controleer of het activiteitslampje ononderbroken brandt.

De ontkalkingsprocedure bestaat uit een ontkalkingscyclus en twee spoelcycli en neemt circa 45 minuten in beslag. Onderbreek de ontkalkingscyclus niet en schakel de koffiezetter met bonentrechter niet uit voordat de twee spoelcycli afgerond zijn. Zodra je de ontkalkingscyclus hebt gestart, kan je deze modus pas verlaten nadat de volledige ontkalkingsprocedure is voltooid. 

Gebruik hiervoor de Eccellente Snelontkalker. De Eccellente Snelontkalker voor Senseo Sarista is zeer krachtig in ontkalken, biologisch en daarnaast voordelig. Voeg per ontkalkingsbeurt 1 volledige flacon (100ml) van het ontkalkingsproduct en 700 ml water toe aan je Senseo Sarista.

 

 

 

 

 

De ontkalkingscyclus

 

 1. Druk drie seconden lang tegelijkertijd op de 1-en de 2-kops-knop om de ontkalkingsprocedure te starten. Het calc clean -lampje begint vervolgens snel te knipperen.
 2. Giet de inhoud van een flesje Eccellente Snelontkalker (100ml) in het waterreservoir en vul het waterreservoir tot de maximum hoogte met kraanwater. 
 3. Verwijder de afneembare koffietuit en plaats een kom met een inhoud van 1,5 liter op de lekplaat.
 4. Druk een seconde tegelijkertijd op de 1- de 2-kops-knop. Het activiteitslampje en het Calc clean-lampje knipperen beide langzaam om aan te geven dat de ontkalkingscyclus is begonnen. Het mengsel van water en ontkalkingsoplossing komt met tussenpozen uit het apparaat. 
 5. De Senseo Sarista stopt het ontkalken een paar keer zodat de ontkalkingsoplossing kan inwerken. Wanneer het waterreservoir leeg is, is de ontkalkingscyclus voltooid. 
 6. Het activiteitslampje dooft, het calc clean-lampje begint snel te knipperen en het lampje dat aangeeft om het waterreservoir leeg te maken, gaat uit.

Ga verder met de spoelcycli.

De spoelcycli

 1. Spoel het waterreservoir onder de kraan, vul het tot de aangegeven maximum hoogte met kraanwater en schuif het waterreservoir terug. Leeg de kom en plaats deze terug op de lekplaat.
 2. Druk één seconde tegelijkertijd op de 1- en de 2-kopsknop om de spoelcyclus te starten. Het activiteitslampje en het calc clean-lampje knipperen langzaam. Tijdens de spoelcyclus komt het water ononderbroken uit het apparaat. Wanneer het activiteitslampje dooft, gaat het lampje dat aangeeft om het waterreservoir leeg te maken, branden en begint het calc clean-lampje snel te knipperen.
 3. Maak de kom leeg, spoel het waterreservoir en vul het opnieuw met vers kraanwater.
 4. Druk nogmaals kort op de 1- en de 2-kops-knop om de tweede spoelcyclus te starten
 5. Wanneer al het water in het waterreservoir is opgebruikt, is de volledige ontkalkingsprocedure voltooid en wordt de Senseo Sarista uitgeschakeld. 

 

Instructievideo  

 

Veelgestelde vragen over het ontkalkingsproces

Waarom gaat het CALC CLEAN-lampje na ontkalken niet uit?

 • Het calc clean-lampje gaat alleen uit als de volledige ontkalkingsprocedure zonder onderbrekingen afgerond is.
 • Wanneer je je Senseo Sarista inschakelt en merkt dat het dit lampje knippert  is het apparaat nog steeds bezig met de ontkalkingsprocedure. 
 • Vul het waterreservoir met water en druk voor één seconde tegelijkertijd op de 1- en de 2-kops-knop om door te gaan met de ontkalkings- of spoelcyclus. Als de water tank weer leeg is, herhaal je dit proces totdat het apparaat zichzelf uitschakelt.

Houd er rekening mee dat je het calc clean-lampje niet kan laten doven door de Senseo Sarista te resetten. Dit kan alleen door de ontkalkingsprocedure op de juiste wijze en zonder onderbrekingen uit te voeren.