"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Handleiding - Ontkalken van een Nespresso Expert & Milk

13 Mei 2021
Handleiding - Ontkalken van een Nespresso Expert & Milk
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Hoe werkt het ontkalken van een Nespresso Expert & Milk? Hier volgt de handleiding van deze machine. Deze machines zijn tevens onder de merken Krups en Magimix verkocht.

Voor het ontkalken van een Nespresso Expert & Milk kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker voor Nespresso Expert & Milk is zeer krachtig in ontkalken, biologisch en daarnaast voordelig.

1) Een flesje Eccellente Snelontkalker voor Nespresso in de watertank doen met schoon water tot aan de max.

2) Opvangbak onder de uitloop zetten.

3) Om de ontkalkingsmodus in te schakelen: Zorg ervoor dat de machine UIT staat en de slider volledig gesloten is. Druk 6 seconden op de koffieknop - beide selectieknoppen zullen oplichten ter bevestiging. Selecteer het ristrettosymbool op de drankenselectieknop, druk daarna op de koffieknopom uw selectie te bevestigen. Selecteer vervolgens op de temperatuurselectieknop hoog niveau "I"om te bevestigen of selecteer laag niveau "O" om te stoppen, druk op de koffieknop om uw keuze te bevestigen. Het ristrettosymbool knippert om te bevestigen dat u zich in de ontkalkingsmodus begeeft.

4) Druk op de koffieknop om het ontkalkingsproces te starten; het ontkalkingsmiddel zal door de koffie- en wateruitloop stromen. Als de machine stopt en het onderhoudslampje oplicht, verwijder en leeg dan het lekbakje en plaats dit weer terug. Druk opnieuw op de koffieknop. De machine zal stoppen wanneer het waterreservoir leeg is.

5) Spoel het water resrvoir goed schoon en vul deze opnieuw met schoon water.

6) Druk op de koffieknop om het reinigen van de machine te starten, de pomp zal lopen. De machine zal automatisch stoppen wanneer het waterreservoir leeg is. Verwijder en leeg het lekbakje en plaats deze weer terug. De machine zal automatisch UIT gaan wanneer het ontkalkingsproces klaar is. De machine is nu klaar om te gebruiken.