"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Ontkalk je Philips HD8829 met onze handleiding

15 Augustus 2022
Ontkalk je Philips HD8829 met onze handleiding
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar

Kalk in een espressomachine is precies hetzelfde als cholesterol in je bloedvaten. Doordat er kalk in de leidingen zit komt een klein gedeelte in je koffie en zal je minder koffie krijgen doordat de leidingen niet helemaal vrij zijn. Als je geen stukjes kalk in je koffie wilt is het handig om regelmatig je Philips HD8829 espressomachine of ander Philips machine te ontkalken met de Philips ontkalker. Ontkalken kun je doen met de ontkalker van Philips, maar je kunt de Eccellente Snelontkalker ook gebruiken. Deze is kwalitatief even sterk en een stuk goedkoper.

Voor het ontkalken van je koffiemachine kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker is zeer krachtig in ontkalken en is ook nog eens biologisch en voordelig in gebruik. Volg de stappen en voeg Eccellente ontkalker toe tijdens het ontkalken en geniet weer van heerlijke koffie.

Wanneer de CALC CLEAN-knop onafgebroken brandt, moet je uiterlijk je Philips koffiezetapparaat ontkalken. Hieronder is in 3 simpele stappen uitgelegd hoe je de Philips HD8829 espressomachine moet ontkalken.

1. Haal als eerste de watertank, lekbakje en de koffiedikbak uit je Philips HD8829 machine en verwijder het filter. Gooi de watertank leeg en doe vervolgens het Philips ontkalkingsmiddel in je machine en vul het aan met water tot het CALC CLEAN-niveau, plaats de watertank terug. Wanneer je dit gedaan hebt zet je een opvangbak (1,5 l) onder de uitloop en het stoompijpje.

2. Houd de CALC CLEAN-knop gedurende 3 seconden ingedrukt om de ontkalkingscyclus te starten. De ESPRESSO-knop brandt onafgebroken en de CALC CLEAN-knop knippert tijdens de hele cyclus. Het lampje voor de ontkalkingscyclus brandt onafgebroken. Het apparaat geeft met tussenpozen de ontkalkingsoplossing af gedurende ongeveer 20 minuten.

3. Op het moment dat de complete ontkalkingsvloeistof is doorgelopen is het ‘geen water’ pictogram lichtgekleurd. Leeg de watertank en lekschaal. Spoel hierna de watertank om en plaats het met schoon water terug (vul tot de MAX-aanduiding). Plaats de opvangbak weer terug. Het lampje voor de reinigingscyclus brandt onafgebroken. Druk op de ESPRESSO-knop wanneer deze knippert. De spoelcyclus wordt gestart. Zodra de spoelcyclus is voltooid, gaat de CALC CLEAN-knop uit. Wanneer de knoppen ESPRESSO en COFEE gelijktijdig knipperen is de ontkalkingscyclus voltooid. Nu kun je de vloeistof van de lekbak weggooien. Plaats het waterfilter weer terug in de watertank en de ontkalking is klaar. Goed gedaan!

Let op: als het geen water-lampje onafgebroken brandt en het lampje voor de reinigingscyclus niet uitgaat, is het waterreservoir niet gevuld tot de MAX-aanduiding voor de reinigingscyclus. Vul het waterreservoir dan met vers water.

Iedere Philips koffiemachine moet naast de ontkalking ook worden gereinigd, gebruik hiervoor één van onze Philips reinigingsproducten. Vind je dat je redelijke vaak je Philips espressomachine moet ontkalken? gebruik dan eens een Philips waterfilters! deze houd veel kalk tegen.

Wij hopen dat de ontkalking goed gegaan is, mocht je er toch niet uitkomen of heb je een andere vraag? Dan mag je ons altijd een chatbericht sturen via de site of bellen!