"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Nespresso ontkalken

1 September 2021
Nespresso ontkalken
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Het ontkalken van een Nespresso koffiemachine is vrij simpel! Volg de 3 stappen en de machine is weer helemaal ontkalkt.

Bestel Nespresso ontkalker: Eccellente snelontkalker voor Nespresso

1) Zet de machine aan en gooi resterende capsules en lekwater weg. Zet daarna een grote schaal onder de koffie-uitloop, vul het water reservoir met 500ml water en een flesje Eccellente Snelontkalker voor Nespresso.

Druk vervolgens beide knoppen 3 seconden lang in. De lichtjes gaan nu knipperen, druk daarna op de Lungo knop. De volledige ontkalkingsoplossing zal nu doorlopen.

2) Doe de volledige oplossing nog een keer in het reservoir en druk opnieuw op de lungo knop. Alles loopt nu nog een x door de machine heen.

3) Maakt de tank goed schoon met water en vul deze volledig. Druk opnieuw op de Lungo knop. De machine wordt nu gereinigd met schoon water. Om de ontkalkingsprocedure te beëindigen druk je opnieuw 3 seconden beide knoppen in!

Deze handleiding is geschreven voor een Nespresso Citiz maar werkt ook op de meeste andere Nespresso apparaten (zoals Nespresso U, Kichen Aid, Gan Maestria, Maestria, Lattisima Premium, Lattisima+, Lattisima, Cube, Nespresso Citiz, Nespresso Pixie, Nespresso Essenza, Nepsresso Innisia)

 

Eccellente ontkalker voor Delonghi

Voor het ontkalken van een Nespresso koffiemachine kan je het beste de Eccellente snelontkalker voor Nespresso gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker voor Nespresso is zeer krachtig in ontkalken, biologisch en daarnaast voordelig.

Zie onderstaand filmpje voor de hanleiding van het ontkalken van een Nespresso koffiemachine.