"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Je Philips koffiemachine HD8829 ontkalken

13 Mei 2021
Je Philips koffiemachine HD8829 ontkalken
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Met deze handleiding helpen we je om op tijd en stond je Philips koffiemachine te ontkalken.

Waarom je koffiemachine ontkalken een goed idee is

Kalk in een espressomachine is precies hetzelfde als cholesterol in je bloedvaten. Wanneer er kalk in de leidingen zit, zijn de leidingen niet helemaal vrij en loopt er dus ook minder koffie door. Bovendien zal er kalk in je koffie opduiken en schaadt het je koffiemachine.

We raden je dus aan om tijdig je koffiemachine te ontkalken. . Ontkalken kun je doen met de ontkalker van Philips of met de snelontkalker van Eccellente. Deze is kwalitatief even sterk en een stuk goedkoper.

 

Philips koffiemachine in 3 stappen ontkalken

Brandt de Calc clean-knop van je koffiemachine? Dan is het tijd om je Philips koffiemachine te ontkalken. We leggen je in 3 simpele stappen uit hoe je Philips koffiemachine kan ontkalken.

  1. Haal als eerste de watertank, lekbakje en de koffiedikbak uit je Philips koffiemachine en verwijder de filter. Gooi de watertank leeg en doe vervolgens het Philips ontkalkingsmiddel in je machine en vul het aan met water tot het Calc clean-niveau, plaats de watertank terug. Wanneer je dit gedaan hebt, plaats je een opvangbak (1,5 l) onder de uitloop en het stoompijpje.
  2. Houd de Calc clean-knop 3 seconden ingedrukt en start zo de ontkalkingscyclus Het apparaat geeft 20 minuten lang de ontkalkingsoplossing af.
  3. Op het moment dat de complete ontkalkingsvloeistof is doorgelopen, kleurt het geen-waterpictogram. Leeg de watertank en lekschaal. Spoel hierna de watertank en plaats het met schoon water terug . Het lampje voor de reinigingscyclus brandt onafgebroken. Druk op de Espresso-knop van je Philips HD8829 wanneer het knippert. De spoelcyclus wordt gestart. Zodra de spoelcyclus is voltooid, gaat de calc clean-knop uit. Wanneer de knoppen Espresso en Coffee gelijktijdig knipperen, is de ontkalkingscyclus voltooid. Nu kun je de vloeistof van de lekbak weggooien. Plaats het waterfilter terug in de watertank. Je Philips koffiemachine is ontkalkt.

Let op: Brandt het geen-waterlampje onafgebroken en gaat het lampje voor de reinigingscyclus niet uit? Controleer dan of het waterreservoir gevuld is tot de maximale inhoud voor de reinigingscyclus. Vul het waterreservoir aan met vers water.

Heb je nog een vraag of ben je op zoek naar goede producten om je koffiemachine te ontkalken? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder!