Alle ontkalkingsproducten voor je Nespresso Magimix

1 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Als eigenaar van je  Nespresso Magimix apparaat wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Over het algemeen zet een Magimix binnen een paar seconden een heerlijk bakje koffie. Merk je dat het steeds langer begint duurt voordat je koffie klaar is? Dan kan het zijn dat er veel kalk in je machine zit. Gelukkig los je dat makkelijk op met een ontkalker voor Nespresso Magimix. Op Eccellente bestel je gemakkelijk een ontkalker die speciaal ontwikkeld is voor Magimix apparaten. Ons eigen merk Eccellente is al vele jaren te koop op de markt en is ook uitstekend geschikt voor Nespresso Magimix. Heb je een Magimix apparaat, bijvoorbeeld een Magimix Expert & Milk, met een melksysteem? Dan raden wij ook aan om regelmatig je melksysteem te reinigen.

 

Waarom moet ik mijn Magimix ontkalken?

Ons kraanwater hier in Nederland is relatief “hard”, dat betekent dat er ten opzichte van andere landen veel kalk in het water zit. Wanneer jij koffie zet loopt er warm water door de leidingen van je apparaat. Wanneer water verhit wordt, wordt er kalk achtergelaten in de leidingen van je machine. Het kalk hecht zich aan de leidingen en kan voor verstoppingen zorgen. Deze verstoppingen kunnen uiteindelijk voor schade zorgen. Om dit te voorkomen raden wij aan om regelmatig je machine te ontkalken met een ontkalker voor Magimix. Bij intensief gebruik kan je je Magimix het beste elke 2 maanden ontkalken, bij minder gebruik raden wij aan om elke 3 maanden te ontkalken. Dit is echter een indicatie; de frequentie waarmee je daadwerkelijk moet ontkalken is afhankelijk van de hardheid van het water in jouw gemeente, maar ook van hoe intensief het apparaat gebruikt wordt.

 

Waar kan ik mijn Magimix mee ontkalken?

Een ontkalker voor Magimix vind je bij ons in het assortiment. Je kunt je Magimix ontkalken met de Eccellente melkzuur ontkalker voor Magimix. Deze ontkalker is speciaal ontwikkeld voor machines die ontkalkt moeten worden met een ontkalker op basis van melkzuur. Perfect geschikt voor jouw Magimix apparaat! Misschien vraag je je af, waarom moet ik met een melkzuur ontkalker ontkalken in plaats van een citroenzuur ontkalker? Dat heeft er simpelweg mee te maken dat de fabrikanten van de apparaten vooraf besluiten welke ontkalker ze willen gebruiken. Hoewel een ontkalker van melkzuur of citroenzuur beide evengoed werkt als ontkalker voor Magimix, raden wij toch aan om het advies van de fabrikant te volgen, een ontkalker op basis van melkzuur voor Magimix. Wil je meer weten over de opbouw van ontkalkers? Lees onze interessante blog over het verschil tussen een melk- en citroenzuur ontkalker.

Als jouw Magimix apparaat een melksysteem heeft raden wij ook aan om je melksysteem regelmatig te reinigen met een toebehorende melksysteemreiniger. Onze melksysteemreiniger van Eccellente kun je uitstekend gebruiken voor je melksysteem van je Magimix apparaat. Een melksysteemreiniger zorgt ervoor dat alle opgebouwde bacteriën en andere onzuiverheden uit je melksysteem worden verwijderd. 

 

Ontkalker voor Magimix kopen bij Eccellente

Nespresso Magimix ontkalker kopen doe je natuurlijk bij Eccellente, hét adres voor alle soorten Magimix ontkalkers! Bestel je voor een bedrag van €40 of meer, dan verzenden wij je Magimix producten helemaal gratis. En als je vandaag voor 23:59 je bestelling plaatst, heb je deze morgen al in huis. Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot Magimix ontkalking, dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord!

Hoe vaak je jouw koffiemachine moet ontkalken is onder andere afhankelijk van de hardheid van het water. Het meeste water in Nederland zit tussen rond de 8dH. Toch zijn er veel plekken in Nederland waar de waterhardheid hoger is dan 8dH, benieuwd wat de waterhardheid in jouw buurt is? Bekijk direct de waterhardheid van jouw provincie.

 

Lees meer Lees minder