Zo-vr vóór 23:59 besteld = morgen in huis Gratis verzending > €50!

+32(0) 33 699693 | |

Waterfilters

Water is een zeer goed natuurlijk oplosmiddel, en helpt het aroma van koffie en thee te ontwikkelen. De hardheid (kalk) in het water beïnvloedt de oplosbaarheid die nodig is voor bijvoorbeeld thee en koffie. Hoe hoger het kalkgehalte van het water is, hoe lager het oplossingsvermogen. Met een laag kalkgehalte in het drinkwater ontwikkelt het aroma van thee en koffie en van gekookt voedsel zich beter.

Hoe vaak moet ik het filter vervangen?

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het gefilterd water steeds op peil blijft, moet u deze regelmatig vervangen. Bij een hoge waterhardheid of bij zeer intensief gebruik wordt de gebruiksduur van het filter aanzienlijk verkort. Eccellente raadt u aan om bij een gebruik van max 10 kopjes per dag het filter elke maand te vervangen. Wacht hier niet langer mee gezien de hygiëne van het water, en de uiteindelijke koffie of thee, voorop moet staan.

Wat doet een waterfilter precies?

Een waterfilter vermindert de hoeveelheid chloor en chloorverbindingen, evenals andere smaakverstorende stoffen die aanwezig kunnen zijn in leidingwater. De hoeveelheden zware metalen in het drinkwater, zoals lood en koper, die afkomstig zijn uit waterleidingen, worden ook verminderd. De filtratie van lood en koper uit drinkwater beschermt onze gezondheid. Het feit dat de een filterpatroon het koper- en loodgehalte van water aanzienlijk vermindert, is bevestigd in tal van tests. Sporen van pesticiden in drinkwater kunnen ook tot een minimum worden beperkt door het gebruik van waterfilter.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende soorten waterfilters.

Merken: Bosch, Brita, Braun, DeLonghi, Durgol, Eccellente, Gaggenau, Gaggia, Jura, Krups, Melitta, Miele, Neff, Philips, Petra, Princess, Saeco, Senseo, Siemens, Tefal.