Ontkalkingstabletten voor Miele - 6 stuks

Ontkalkingstabletten voor Miele - 6 stuks

Bescherm je Miele koffiemachine tegen kalkaanslag. De Miele ontkalkingstabletten verwijderen kalkaanslag.

Lees meer

Product uit assortiment.

0 stuks op voorraad

19,95 14,95
Per stuk excl. €4,95 verzendkosten (Gratis verzending vanaf €40)
Volume voordeel

ECCELLENTE

Bekijken

Product Informatie

Inhoud 
6 Eccellente Ontkalkingstabletten van 50 gram voor Miele
Goed voor 3 tot 6 keer ontkalken van de Miele-koffiemachine.

Omschrijving
Je moet je koffie- of espressomachine van Miele regelmatig ontkalken. Alleen dan kan de machine optimaal functioneren. Om je op tijd aan het onderhoud te herinneren, is het apparaat voorzien van een speciale controlefunctie.

Als je nog 50 tassen koffie kan zetten voor er onderhoud nodig is , zegt de machine: "Aantal tot ontkalken: 50". Deze melding (aftellend) verschijnt vanaf nu na elke bereiding (koffie, espresso, melkschuim, heet water). Staat de teller op 0, dan blokkeert de machine en verschijnt op het scherm "Ontkalken - Starten". Je moet nu eerst het apparaat ontkalken, voordat je weer koffie kunt zetten.

Gebruik voor het ontkalken de Miele-ontkalkingstabletten en de gekleurde ontkalkingstrechter. Hou daarbij rekening met de mengverhouding zoals het op de verpakking van de ontkalkingstabletten staat. Zo niet, kan je apparaat beschadigd raken.

Komen er bij het ontkalken spatten op de voorkant, maak dit dan meteen schoon om te voorkomen dat het product je machine aantast. Maak na het ontkalken meteen het waterreservoir en de opvangschaal grondig schoon. Het is belangrijk voor de levensduur van je machine dat er geen ontkalkingsresten achterblijven.

Instructie 
Het scherm helpt je bij het ontkalken van je machine. Volg de instructies op, zoals de opvangschaal legen, het waterreservoir vullen, etc.

Eens je op OK hebt gedrukt, kan je de ontkalkingsfunctie niet meer afbreken. Het Miele-ontkalkingsprogramma moet nu volledig worden uitgevoerd. Dit is een veiligheidsmaatregel die garandeert dat je het apparaat juist ontkalkt. Dat is heel belangrijk voor de levensduur en werking van je apparaat.

Hoe ontkalk je een Miele-koffiemachine?

  1. Als u via een melding in het display wordt verzocht de Miele ontkalkingstabletten in het waterreservoir te doen, haal dan het waterreservoir uit het apparaat en vul het tot aan de markering met lauw water. Doe nooit minder water in het reservoir, anders wordt het ontkalkingsprogramma voortijdig afgebroken.
  2. Pak een maatbeker en vul deze met kokend heet water en 2 Eccellente ontkalkingstabletten voor Miele. Roer regelmatig tot de ontkalkingstabletten helemaal opgelost zijn, dit duurt circa 10 a 15 minuten. Deze tabletten bruisen niet. Giet het vervolgens over in het waterreservoir en vul het verder aan met water totdat deze helemaal vol zit.
  3. Laat de Miele tabletten geheel oplossen, voordat u het waterreservoir sluit en terugplaatst in het apparaat.
  4. Het afvalbakje als opvangschaal te gebruiken, haal dan het afvalbakje uit de Miele koffiemachine en plaats het onder het schenktuitje en het stoomventiel.
  5. De perforator te verwijderen en de ontkalkingstrechter te plaatsen, open dan de deur en trek de perforator er helemaal uit.
  6. Plaats op dezelfde plek de gekleurde ontkalkingstrechter.
  7. Om het ventiel te openen, duw dan de schuifknop omlaag totdat deze vastklikt.
  8. Het duurt minimaal 5 minuten totdat het Miele ontkalkingsprogramma start. In deze tijd kunnen de Miele ontkalkingstabletten in het water oplossen. Mocht de start nog langer duren, dan is het apparaat nog te warm. Tijdens het ontkalken stroomt uit het stoomventiel en het schenktuitje een beetje water met ontkalkingsmiddel, daarna volgt een inwerktijd, vervolgens stroomt er weer een beetje water met ontkalkingsmiddel uit, etc. In het display kunt u zien hoe lang dit proces nog ongeveer duurt.
  9. Als u via het display wordt verzocht vers water in het reservoir te doen, spoel het waterreservoir dan grondig met schoon water af (er mogen geen ontkalkingsresten achterblijven!) en vul het weer met schoon drinkwater tot aan de markering.
  10. Gooi meteen ook het afvalbakje leeg.

Tijdens het spoelen stroomt er water uit beide openingen. Omdat ook de binnenkant van de Miele-koffie- of espressomachine wordt doorgespoeld, moet je tussendoor ook herhaaldelijk de opvangschaal leeggieten, zodat het spoelproces kan verdergaan.

Staat er op het scherm "Functie beëindigd"? Dan is het apparaat ontkalkt.
Het apparaat wordt nu nog eens kort doorgespoeld en daarna kan je weer koffie zetten.

Miele CVA 2660 6431 6401 6405 6800 6805 3660 5060 5065 4085.
Miele CM 6110 6310 7300

Opmerking
De Miele ontkalkingstabletten hebben geen ontvettende / reinigende werking.
Schaf daarvoor de Miele Reinigingstabletten aan. 

___
Productnummers: E-0026 - E0026 - 10178330 - 5626050 - GP DC CX 0061 T - GP-DC-CX-0061-T - GP.DC.CX.0061.T - GPDCCX0061T

Naam Ontkalkingstabletten voor Miele - 6 stuks
Artikelcode 10178330
SKU E-0561
EAN 4002515608579
Veiligheidsblad Download MSDS safety sheet
Voorgaande productnummers E-0026 - E0026 - 10178330 - 5626050 - GP DC CX 0061 T - GP-DC-CX-0061-T - GP.DC.CX.0061.T - GPDCCX0061T
Conditie Nieuw
5 sterren op basis van 1 beoordelingen

Doet wat het moet doen,alles proper

Door marie-therese op 28-12-2021