Recept voor Overheerlijke Koffie Mousse taart

6 Juli 2022
Recept voor Overheerlijke Koffie Mousse taart
Eccellente.be
Expert
Met dit recept kun je een overheerlijke Koffie mousse taart maken die bestaat uit een chocolade cake bodem met daarop een romige laag koffie mousse! Voor dit recept is het overigens aan te raden om kwalitatief goede koffiebonen te gebruiken met een espresso smaak, omdat de koffiesmaak anders in je taart niet goed naar voren komt.

Deze overheerlijke koffie mousse  taart is bovendien ook nog eens glutenvrij!

Recept is voor 8 personen en heeft een bereidingstijd van 45 minuten. De oventijd bedraagt 25 minuten

Ingrediënten:

Voor de cake laag:

*110 gram roomboter op kamertemperatuur

*150 gram pure chocolade

*100 gram fijne kristalsuiker

*8 gram cacaopoeder

* snufje zout

* 3 gesplitste eieren

 

Voor de Koffie mousse:

*2 eidooiers

*100gram suiker

*12 gram maïzena

* 160ml warme melk (ongeveer 25 graden)

*1/2 theelepel vanille extract

*2 eetlepels espresso

* 3 blaadjes gelatine

*koud water

* 250 gram slagroom

 

Bereidingswijze:

  • Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Smelt de chocolade en boter au-bain marie (doe de boter en chocolade in een kom die in een pan past. Doe een laagje water in de pan en breng aan de kook. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt). Laat iets afkoelen.
  • Haal de kom uit de pan en voeg een voor een de eidooiers toe. Roer goed door.
  • Voeg het cacaopoeder en zout toe.
  • Klop de eiwitten met de elektrische mixer schuimig. Voeg rustig beetje bij beetje de suiker toe en klop totdat er stijve pieken ontstaan.
  • Spatel het eiwit door het chocolademengsel.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak 25 minuten.
  • Laat compleet afkoelen.
  • Ga verder met de koffie mousse.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Mix de eidooiers en suiker tot een schuimig bleek geheel.
  • Roer de maïzena erdoor.
  • Klop rustig de warme melk erdoor tot het een geheel is.
  • Doe het mengsel in een steelpan en verhit op laag vuur tot het kookt en indikt.
  • Haal van het vuur en roer de koffie en vanille erdoor. Laat het afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel dit rustig door het koffie mengsel.
  • Knijp de gelatine uit en los het met een eetlepel water op in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer het door de mousse.
  • Verdeel de mousse over de cakebodem en maak glad met een paletmes.
  • Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Bestrooi de koffie mousse taart voor serveren met cacaopoeder.